woensdag 22 december 2010

Martijn Oostdijk 22-12-2010

Mijn eerste Rossiblog (of waar dan ook)!

Natuurlijk ben ik er erg trots op deel uit te maken van dit mooie team. Er zijn bekenden bij en mensen die ik meer van naam ken. Sowieso is het erg leuk om te lezen waar iedereen mee bezig is.

Mijn laatste tripje was naar Lech en Laax, even een weekje de bergen in met mijn collega Esmèe. In Lech waren we op uitnodiging naar de dubbele World Cup SBX en zagen we zowel Cleve Johnson als Bell Berghuis zich twee keer in de finale rijden. De course was superleuk en spectakulair, er waren steeds mooie stukken om in te halen en dat gebeurde ook. De head-to-heads waren elke keer superspannend. Cool ook om te zien dat die oude Shaun Palmer nog steeds rockt op z'n board.

Na de wedstrijden reden we naar Laax, om details te bespreken voor het aankomende SnowFest. Laax is nu echt helemaal klaar en een supermooie plek geworden. Onderaan de dalafdaling, vlakbij waar bij SnowFest het BaseCamp komt, staat nu een hele vette staircase, met twee boxen en een streetrail. Ook de Freestyle Academy is klaar, daar nog even geskate en rondgekeken en bijgepraat met de internationale teams die daar aan het trainen waren. Het leek wel of er een World Cup aan zat te komen, de helft van de internationale halfpipe teams waren er. Ook Gian Simmen (voor de younsters: de eerste gouden medaillewinnaar halfpipe bij de Olympische Spelen) weer even gezien en gesproken, dat was een hele tijd geleden. We kwamen elkaar vroeger vaker tegen in Laax en hij is op mijn uitnodiging ook in Nederland geweest (lang geleden). Natuurlijk hebben we ook nog even hard de berg afgeknalt, heerlijk. Goed de Poolse toeristen de stuipen op het lijf gejaagd, als Esmèe en ik tegelijk de berg af gaan, gaat dat meestal  niet heel zachtjes...

Terug in  Nederland weer hard aan de slag met alle voorbereidingen op de komende events. Met name SnowFest neemt veel tijd in beslag, maar wordt ook een erg leuke week. De site: www.snowfest.nl gaat deze week online. Daar kan je onder andere op lezen dat bij SnowFest de top van Nderlandse hiphop vertegenwoordigd wordt door Flinke Namen, Dio en the Opposites. En natuurlijk is onze lieve vriendin en collega teamrider Flava Fleur ook van de partij als SnowFest huisDJ

Tot de volgende X

dinsdag 21 december 2010

Anne-Fleur Eiff 21-12-2010


Opening les 2 Alpes


Eind november was het zover. Het seizoen ging van start met de opening in Les 2 Alpes. Een leuk evenement dat jaarlijks door opvakantie.nl wordt georganiseerd; Een kleine week boards testen, waaronder uiteraard de nieuwe boards van Rossi, clinics volgen en uiteraard ontbreken de nodige feestjes niet. Als DJ reisde ik af naar dit evenement en heb de event gasten en het testcamp voorzien van de nodige muziekjes tijdens de afterboard en de diverse party's. De sneeuw liet ook deze keer niet op zich wachten, wat het gevolg had tot het uitgraven van mijn auto van minimaal 80 cm verse sneeuw aan het einde van het evenement, maar belangrijker dikke poeder in het gebied zo aan het begin van het seizoen. Een top weekje dus om mee te beginnen vol sneeuw en gezelligheid. 

Eenmaal terug in Nederland ben ik aan het oefenen met poederrijden op de Nederlandse snelweg, maar gelukkig zal ik de bergen snel weer terug zien. Op naar het volgende sneeuw trippie naar Klosters met snowboard vriendinnetjes Bell & Britt Berghuis en Martine Veldhoen.