woensdag 24 november 2010

Bas de Jong 24-11-2010

Half december kunnen we eindelijk weg voor de eerste sneeuwmeters van het seizoen. Na de skimagazine skitest te hebben geskied april vorig seizoen heb ik zeker zin om m'n nieuwe latten weer te skiën!
Ook dit jaar ski ik weer de WC 8GS (voorheen 8X), deze ski is ongewijzigd gebleven en terecht! Wat een heerlijke ski...jammer dat deze ski niet mee geweest is met de skitest zodat een veel groter publiek had kunnen kennis maken met mijn vriend. Daarnaast ski ik ook de S94. Samen met de 8GS voor mij de ultieme combinatie. S94 zal zeker tot z'n recht komen in januari tijdens de PowderChase.
Maar voor dit en nog meer leuke trips moet er eerst nog even hard gewerkt worden want in NL is het hier bij ons (Skicentrum Heemskerk) hoogseizoen.


Deze foto stond op de voorpagina winterbijlage Telegraaf Skitest en in Wintersport magazine (met de juiste ski's aan!)...vond ik best leuk...

zondag 21 november 2010

Joery van Rooij 20-11-2010 Eerste training Vail, Amerika

Na een aantal lange vluchten zijn we eergister aangekomen in Vail, Colorado Amerika.
Alles was goed verlopen, ski's gearriveerd dus dat is ook altijd fijn. Na gister een dag te hebben vrij geskied op reuzenslalom ski's was het vandaag tijd voor de eerste training. We werden ingedeeld om van 1 tot 4 slalom te mogen trainen. Aangezien we nog een kleine jetleg hebben en vroeg wakker waren besloten 's-morgen even vrij te gaan skien. De piste is geinjecteerd met water en ligt er goed hard bij. Door de hoogte hier (2800M) is het vrij vermoeiend en hebben we niet alteveel runs gedaan.
In de link een filmpje van de training van vandaag.
Eerste dag slalom training vail.

maandag 8 november 2010

Maarten Meiners: 08-11-2010


Rossignol 1-2'tje op de Holland Cup!
Afgelopen weekend vond de Holland Cup plaats in Landgraaf. Een wedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging, waarbij de beste 50 skiërs van Nederland aan start stonden. De wedstrijd bestond uit 2 runs met een 3e run waarbij de 10 snelste skiërs uiteindelijk om de overwinning knokte. Dit leverde een leuke en spannende wedstrijd op. Voor de Rossignol riders was het ook een succesvolle wedstrijd: 1e en 2e plaats. Joery van Rooij pakte ruim de overwinning en Maarten Meiners pakte de 2e plaats. Het nieuwe materiaal bevalt dus uitstekend en we gaan met volle moed het nieuwe seizoen in!