dinsdag 26 oktober 2010

Maarten Meiners: 12-10-2010


Afgelopen week hebben Joery van Rooij en Maarten Meiners getraind in Oostenrijk.
We hebben een aantal dagen slalom getraind op de Kitzsteinhorn in Kaprun en reuzenslalom op de Mölltaler gletsjer. De dag voordat we weg gingen hadden we onze nieuwe Rossignol ski’s opgehaald, dus we waren erg benieuwd hoe die zouden bevallen. In één woord, geweldig. Vooral de slalom ski was weer een geweldige vooruitgang t.o.v. vorig jaar, maar ook de reuzenslalom ski beviel gelijk erg goed. Daarnaast was het ook nog eens mooi weer en de pistes waren erg goed. Veel vooruitgang geboekt, dus een erg geslaagd trainingskamp. Nu een klein weekje thuis en dan weer terug naar de Alpen!

maandag 25 oktober 2010

Maarten Meiners: 10-05-2010


Dat was het seizoen alweer, voordat je het weet is het weer voorbij!
Het was een prachtig en leuk seizoen, waarbij ik veel vooruitgang heb geboekt.
Met als hoogstepunten mijn kwalificatie voor het Junioren Wereld Kampioenschappen in Frankrijk en het NK. Ik werd 36e op slalom, het was een mooie ervaring. Daarnaast ben ik 2e geworden bij het NK reuzenslalom 0,08 s. achter Joery van Rooij.
Het seizoen is voor mij iets eerder gestopt dan normaal, aangezien ik nu bezig ben met de voorbereidingen van mijn eindexamen VWO. Dan kan ik mij daarna goed voorbereiden op het volgende seizoen, waar ik al heel veel zin in heb.
Groeten Maarten

Tim van Straten: 9-05-2010


Het einde van het seizoen komt weer in zicht, op de kalender komt de laatste wedstrijd steeds dichter bij. Dit seizoen heeft er een kleine verschuiving plaats gevonden qua mijn ski interesses. Begin dit seizoen heb ik mijn FIS Freestyle licentie aangevraagd en meegedaan aan een aantal ski cross wedstrijden. 17 en 18 april vind de laatste wedstrijd plaats in Norefjell (Noorwegen) waar ik graag aan te start wil verschijnen. Per toeval kwam ik in contact met Bob de Jong die eens een ski cross wilde meemaken. En 1+1=2 dus ik ben samen met Bob naar Noorwegen afgerezen. Daar aangekomen waren onze ski’s niet aangekomen op het vliegveld. Maar met goede hulp van de Noorse collega’s van Rossignol heb ik een paar gloed nieuwe ski’s kunnen bemachtigen waar ik de wedstrijd op heb kunnen skiën.
Het was een erg leuke wedstrijd en een goede afsluiter van het seizoen 2009/10. De eerste dag liep het niet helemaal soepel en was ik zelf niet erg tevreden maar desondanks toch goede punten kunnen skiën. De tweede dag ging stukken beter, alleen ongeveer het zelfde aantal punten omdat de punten telling de tweede dag zwaarder was. Toch erg tevreden over de laatste wedstrijd, ik zie al veel verbetering ten opzichte van de eerste wedstrijden. Dit ga ik volgend jaar zo door zetten!
Een korte samenvatting van mijn resultaten het eerste jaar ski cross: op de internationale rang lijst 24e in mijn leeftijd, van iedereen 271e en 2e van Nederland.
Tim van Straten

Anne-Fleur Eiff: 4-05-2010


Begin april reisde ik met 10 vrienden af naar Les 2 Alpes voor het BK (Belgisch kampioenschap) freestyle, ofwel snowjam. Dat de Belgen daar een altijd leuke week van maken was reeds bekend en ook dit jaar was het weer een groot feest. Heel Le Village 1850 was deze week bezet door de Belgen en daar middenin 1 appartement vol met Dutchies, die deze week gingen strijden om de beker "Most Impressive Dutchie". Maandag begon de week met de Halfpipe wedstrijd waar we met 3 Nederlanders aan meededen tussen de Belgen. Uiteindelijk mochten we ook plek 1,2 en 3 innemen op het podium, dus het was meteen raak en een hollands feestje. Britt Berghuis 3, Martine Veldhoen 2 en ik mocht plaats nemen op het hoogste podium. Helaas kregen we niet de titel mee, omdat ons paspoort nog steeds aangeeft dat we Nederlanders zijn, dus die gingen naar plaats 4,5 en 6. 's Avonds moest dit uiteraard uitbundig gevierd worden en een extra reden tot een feestje was de 25ste verjaardag van Bell en Britt Berghuis. Aan het einde van de week hebben we deze prestatie nogmaals herhaald door wederom een Nederlands podium neer te zetten tijdens de Boardercross. Dit keer waren de plaatsen anders verdeeld, 3e Martine Veldhoen, 2e Britt Berghuis en 1e Bell Berghuis. Zelf was ik in de semi finals gevallen, omdat ik onhandig de sneeuw probeerde te koppen. Toch wederom reden tot feest, want een Nederlands podium op een BK blijft natuurlijk iets unieks. Uiteindelijk ging Bell Berghuis er vandoor met de beker voor "Most Impressive Dutchie" omdat zij een kwalificatie tijd voor de Boardercross had neergezet, waarmee zij als tweede van de mannen was doorgegaan. Al met al een feest week voor de Hollanders en volgend jaar zijn we er weer bij! Dit was het laatste weekje en een prima afsluiter van het seizoen. Nu is het tijd voor de zomer, strand en golven. Snowboard even in de kast en op naar het volgende seizoen!
Groetjes Anne-Fleur

Bas de Jong: 29-04-2010


Na een onverwachtse hele drukke winter in NL, eindelijk naar de échte bergen. Begonnen met een weekje Flachau. Vervolgens een weekje thuis om dan meteen weer door te rijden naar het super mooie Selva in de Italiaanse Dolomieten. Om te genieten qua omgeving moet je echt daar heen! Daarna direct door gereden naar St. Anton voor een Freeride Camp dat ik organiseerde. Helaas veel te warm en een hoog lawinegevaar maar we hebben het beste ervan gemaakt.
Eén dag thuis en krijg ik een belletje dat we morgen vertrekken naar Alpes d’Huez voor de Skimagazine Skitest, altijd leuk!. Nee, sorry ik mag nog niets zeggen over de Rossi’s! Wel veel slecht weer (sneeuw) helaas. Maar wel te gek om alle nieuwe modellen te testen en het gaat er best serieus aan toe. Jammer wat betreft het weer i.v.m. de foto’s maar er zal vast wel wat moois tussen zitten. We zullen het zien in de sept/oktober editie. Na de skitest doorgereden naar Kaprun waar net voor de pasen nog een geweldige pak sneeuw bij viel gevolgd door mooi weer, echt ongelovelijk! Dus net terug van een maandje Alpen en sneeuw met veel wisselende omstandigheden. Ik moet zeggen dat m’n keuze van ski’s voor dit seizoen weer top was. Met de 8X en S96 was ik echt compleet!
Nog 2 tripjes op de planning, begin mei Val Thorens en eind mei Kaprun…dan wordt het echt tijd om m’n ski’s in te wisselen voor m’n surfplankie!
Alvast een goede zomer allemaal…

Anne-Fleur Eiff: 8-02-2010


De laatste week van januari was ik bij het NK snowboarden in Laax. Dit jaar heeft het beestje een nieuwe naam gekregen in de vorm van Snowfest. En de nieuwe naam zorgt meteen al voor een zeer succesvol evenement, dat de wedstrijd snowboarders van Nederland tezamen brengt, maar ook iedereen die het leuk vindt om zelf te snowboarden, naar de wedstrijden te kijken en te genieten van een aantal leuke party’s die tijdens deze week worden georganiseerd. De afgelopen 3 jaar mocht ik tijdens dit evenement de gouden medaille ophalen na de Half Pipe wedstrijd. Helaas moest ik dit jaar mijn titel geven aan mijn favoriete Nederlandse snowboard dame Martine Veldhoen. Zelf mocht ik de zilveren medaille omhangen. Ik heb niet alleen aan de Half Pipe wedstrijd meegedaan, maar ook aan de Slopestyle wedstrijd, waar ik 3e ben geworden en tijdens de Boardercross zette ik in de kwalificatie de 4e tijd neer en mocht ik naar de finals. Helaas moest ik vanwege een pijnlijke heelbruise, waardoor ik geen backside bochten meer kon maken afhaken. Snowfest zou Snowfest niet zijn zonder de party’s, en ook tijdens dit event mocht ik mee om samen met een batterij collega DJ’s, voor de gasten wat plaatjes op te zetten. Daarnaast kwam Flinke Namen langs om een dikke show te geven. Missie Snowfest geslaagd!

Rob Vogels: 6-02-2010


Ik heb even snel een videofilmpje in elkaar gezet van een ochtend trainen bij Montana Snowcenter op de flat-box. Dit filmpje heb ik op you-tube geplaatst. Ik laat hier vijf verschillende tricks zien op de box, met dingen als switch up, 270 out, 270 on en nog wat andere tricks.
Die dag lag er er buiten ook nog wat sneeuw. Het filmpje begint dan ook met een run buiten de hal, waarbij ik switch naar beneden ga.

http://www.youtube.com/watch?v=WXMooXocazI

Maarten Meiners: 25-01-2010


Afgelopen week weer lekker geskied, eerste 2 dagen getraind in Hinterglemm (afdaling en slalom, check youtube: http://www.youtube.com/watch?v=XXkcIK7Iefs).
Daarna 5 wedstrijden gehad, waaronder twee slalom wedstrijden waarbij ik 45 en 38 punten heb geskied. Dit is mijn beste prestatie tot nu toe. Waar ik 38 punten skiede, ben ik 4e geworden (één honderdste achter nummer 3) en had ik de tweede run de snelste tijd.
Morgen vlieg ik weer terug naar Oostenrijk waar ik nog twee wedstrijden heb in Radstadt voordat ik naar Frankrijk vertrek voor het junioren WK volgend weekend. Dit kun je volgen met live-timing via de FIS website (www.fis-ski.com), check mijn website voor meer info;) (
www.maartenmeiners.nl)

Maarten Meiners: 5-01-2010


Allereerst nog de beste wensen allemaal! De afgelopen maand is voor mij succesvol verlopen. Tijdens de trainingen waren de trainers en ik al erg tevreden. De wedstrijden daarna gingen ook erg goed. Op super-g heb ik 56 en 61 punten geskied, dat zou je misschien weinig zeggen… Maar het houdt in dat ik mij daarmee heb gekwalificeerd voor het Junioren Wereld Kampioenschap over 4 weken in Frankrijk. Daarbij sta ik mede door dit resultaat 519e op de wereldranglijst en op de 23e plek van mijn leeftijd. Ik ben tot nu toe de enige van Nederlandse heren die zich heeft gekwalificeerd. Daarna heb ik op de reuzenslalom ook nog een goed resultaat behaald, 44 punten, 19e plaats bij een fis-wedstrijd in Oostenrijk. Hierdoor heb ik mij dubbel gekwalificeerd en mag ik naast de super-g, ook de slalom en reuzenslalom starten. Daarna tegen het einde van de maand nog een Nederlandse wedstrijd in Oostenrijk gewonnen: Barts Silvester cup.

Tim van Straten: 4-01-2010


Op 19 december, na 8 weken revalideren van mijn knie blessure kreeg ik groenlicht van mijn fysiotherapeut om weer te mogen skiën. Dit was precies op tijd want had al één trainingskamp afmoeten zeggen en wilde er niet nog een overslaan. Mocht het weer rustig gaan proberen, wat de fysio alleen niet wist dat ik 21 en 22 december direct FIS-wedstrijden zou gaan skiën. Eenmaal aangekomen in Ramsau (At) heb ik een dag ingeskied waarbij ik geen last had van mijn knie. Die zelfde avond nog gingen we met een groep van vijf skiërs, één trainer en begeleider naar Strobl (At) waar de wedstrijden plaats vonden. Daar aangekomen nog even snel naar de captainmeeting voor het ontvangen van startnummers. Die volgende ochtend was het nog erg vroeg, snel de auto’s in en naar de piste. De eerste wedstrijddag ging het skiën redelijk en heb ik 118 punten geskied. De tweede dag ging de eerste loop super, helaas ging de tweede loop minder, maar toch goede punten geskied. 101 punten. De eerst volgende wedstrijd was een Nederlandse wedstrijd, de tussen liggende dagen geweldig kunnen trainen op Reiteralm (At). Helaas heb ik de Nederlandse wedstrijd niet kunnen uit skiën, maakte een stomme fout en kon mijn loop niet finishen. Hierna stond er een SuperG wedstrijd op het programma, dit had ik nog nooit getraind. Was heel erg nieuwsgierig hoe dit zou zijn. De eerste loop was erg wennen omdat de ski’s heel andere eigenschappen hebben dan bijvoorbeeld slalom. De tweede loop ging al een stuk beter. SuperG is een snel onderdeel van het alpine skiën, dit vond ik erg leuk en weet zeker dat dit niet de laatste keer was. Na een heerlijke twee weken van trainen en wedstrijden was er als afsluiting nog de jaarwisseling. Dit heb ik gevierd met allemaal medeskiërs en hun ouders. Dit was erg gezellig, en hoop dat 2010 weer een mooi jaar word. Bij deze jullie allemaal nog een gelukkig nieuw jaar gewenst.

Bente van Heteren: 2-01-2010


Ik heb er in 2009 al veel wedstrijden en trainingskampen opzitten. Zoals trainingskampen in Peer, Landgraaf, Hintertux en Kaprun. Ik ben derde geworden op de slalom tijdens de Kids Cup in Landgraaf heb tweede en derde plaatsen bereikt tijdens de Kids Cup in Wagrain. Tijdens de Kids Cup wedstrijden heb ik mij gekwalificeerd voor 2 internationale wedstrijden in Italië en Slovenië. Ik hoop dat de rest van het seizoen net zo goed gaat als de afgelopen maanden. Het materiaal van Rossignol bevalt me nog steeds erg goed.

Rob Vogels: 22-12-2009

Afgelopen zondagavond zag ik dat het in het Brabantse eindelijk ook wit was. Als ik dat zie krijg ik altijd heel veel zin om wat te ondernemen. Ik heb wat andere skiërs gebeld. Uiteindelijk ben ik samen met nog twee andere jongens naar een industrieterrein gereden en heb me daar erg goed vermaakt. Ik had de beschikking over een auto, een stuk touw en jump.
   

PS : voor de beeldvorming. Op de foto waar ik spring werd ik voor de jump voortgetrokken door een Audi Q7 met 65 km/h!!!!

Anne-Fleur Eiff: 20-12-2009


Eind november ben ik voor de start van het seizoen naar het openingsevent van Opvakantie.nl in Les Deux Alpes geweest. Dit is altijd een prima week om het seizoen in te luiden. Niet alleen is er de afgelopen jaren in deze week veel poeder gevallen ook de feestjes zijn altijd top en gezellig. Tijdens dit evenement heb ik een girlie clinic gegeven om de dames een klein beetje verder op weg te helpen on board. Dit is altijd een dankbare taak en het is leuk om te zien hoe de meiden vooruit zijn gegaan na afloop van een clinic. Niet alleen was ik mee als clinic rider, ik heb voor het event ook de muziek verzorgd, samen met DJ Ivoryman. Tijdens de feestjes stonden wij samen achter de draaitafels en zorgde ervoor dat feestjes tot in de late uurtjes door konden gaan.

Maarten Meinders: 15-12-2009


Afgelopen weekend heb ik mijn eerste wedstrijden dit seizoen gehad. Dit waren 2 super-g wedstrijden in Oostenrijk en heb ik 56 en 61 fis-punten geskied. Onder andere heb ik hierdoor mijn bespreeklimiet voor Junioren Wereld Kampioenschappen geskied (31-01-10/03-02-10) en voor de selectie. Dit was aan het einde van het speedcamp/trainingsweek. Nu ben ik in Geneve voor mijn profielwerkstuk en zaterdag ga ik weer terug naar Oostenrijk om daar vanaf zondag een aantal wedstrijden te skiën en daarna weer te gaan trainen.

Mark de Boer: 3-12-2009


Ik ben nog steeds het meest actief op de indoor banen van Nederland en board mee tijdens Big-air en slopestyle evenementjes en wedstrijden waar ik in de top 5 eindig. Daarnaast geef ik Freestyle trainingen, Snowplanet free-style Master en Kids, op Snowplanet te Spaarnwoude en zelf train ik nog een aantal keer per maand. Tijdens deze trainingen geef ik ook adviezen mbt het materiaal, over de div. merken, en deel mijn ervaringen over de Rossignol spullen. Zelf rij ik nu de RS Jdub MAG 161 waar ik erg over te spreken ben. Hij reageert erg direct, lekker stijf plankie, super veel grip op ijzige stukken waardoor je veel controle huid tijdens het aanrijden van de schansen. Hiernaast rij ik ook nog een MAG one 159 waar op ik les geef. Dit is een wat minder stijf plankje waarmee je indoor heel goed terecht kan, zowel op de rails als op de schans. Kortom, een zeer tevreden teamrider en steeds verbaas ik me weer of waarom de Rossignol plakjes i.c.m. Swix F4 Universal Performance Glide Wax indoor zoveel beter glijden, helemaal top dus!

donderdag 21 oktober 2010

Rob Vogels: 26-11-2009


Hierbij mijn eerste mini-update voor dit winterseizoen. Ik ben afgelopen 9 en 10 oktober in het Alpincenter te Hamburg geweest. Ik heb hier meegedaan aan een show voor de seizoensopening 2009/2010 van deze indoorbaan. Het was een geslaagde show met aardig wat publiek. Check YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=L_YD8WQemMM